Vänlogeträffen i Kongsvinger 6.6 - 9.6 2003

 

Torsdagen den 5.6. startade bussen från Nickby kl. 16, körde Box – Söderkulla - Västerskog. I Västerskog blev det stopp ! Odert Bergström fyllde 75 år och bjöd på musserande vin dagen till ära. När glasen var urdruckna och ekot av "Hurra"-ropena tonat bort fortsattes resan. Båten från åbo avgick kl.21.

Fredag 6.6. var det väckning kl. 5,30 lokal tid. Det var en lång kö till frukosten.I kassan satt en person som var utled på hela kalaset. Det hördes många fula ord i den långa kön. Efter Södertälje körde vi lite fel men felet gick att rätta på små vägar. Lunchen intogs i solskensstaden Karlshamn. Solen var riktigt skön. 

 

               

 

 

 

        

         Odert bjuder på Champagne

 

Vi kom till Kongsvinger vid 15-tiden. Senare på kvällen blev det gemensamt logemöte på Castrums logegård. 
De deltagande logerna var Castrum, Birka och Sibbesborg. Det var gradgivning i I-graden. Recipienderna kom från Birka och Castrum, 
som blev vigda i väskapens grad.

Bröderna törnade in 00,15 eller lite senare. Damerna besökte Kvinnomuseet i Kongsvinger under tiden.

        

 

 

 

 

Lördagen den 7.6. började med en god och riklig frukost.

Sibbobussen som var ledig blev hemma i Kongsvinger när bröderna med damer avreste till Oslo. Stannade på gamla Rådhustorget. Fortsatte till "Livets Park" med alla sina vackra statyer. Ett otroligt arbete som där hade utförts. Nästa steg på vår resa var Holmenkollen, som inte behöver beskrivas för oss från Finland. Det är nästan som en hemma-arena.

Efter backar och krokar blev det lunch på Holmenkollen Restaurang. Där uppträdde vår fina orkester och spelade Nidälven för ett norskt par som firade guldbröllop. Frun blev så rörd att hon började fukta sina långa ögonfransar och det var nog en fin belöning till våra musikanter.

 

Vi var tillbaka på Vinger Hotell vid 16-tiden. På kvällen var det bankett för 180 personer på hotellet. På banketten uppträdde vår orkester med flere fina uppträdanden. Det blev sent innan bröderna kom i säng.

     

 

     

                
Söndagen 8.6. började igen med solsken och den fina frukosten. Sedan blev det avresa till Kongsvinger fästning, 
där vi blev bjudna på rundvandring, guidad av en norrman som kunde sin sak. Det var en bra lyssnarskara som han
lotsade runt. Utsikten var vacker. Lunchen intogs i Kongsvinger- fästnings militära matsal. Det fanns massor av 
god mat. Norrmännen bjöd på en liten middags konsert framförd av yrkesfolk. Efter lunchen blev det besök i Övre
byn, där man hade försäljning längs med gågatan. Vid 17-tiden kom bröderna från Castrum för att avhämta sina
 gäster på hembesök. Besöken blev av varierande längd, allt från kl. 22 – 02. för våra bröders hemkomst till hotellet.

        

 

Måndagen 9.6. började åter med frukost och sedan började återresan från Norge. Bussen styrde mot Sverige med god fart med trötta men belåtna bröder och damer ombord. Vädret var inte det bästa, Norge hade landssorg när finnarna for hem igen. Efter Värmland upphörde regnet. Resan till Stockholm gick bra och M/S Mariella låg vid kajen och tog oss med till Helsingfors dit vi anlände på tisdag morgon kl. 9,55, och sedan återstod bara bussturen till Sibbo.      

Br Harry Blomqvist

 

 


Logen Nr 10 Sibbesborg, Boxvägen 4  04130 Sibbo, Finland